10 grunner til at du bør gi hunden din massasje


1 Musklene

Massasje øker blodsirkulasjonen og får muskler til å fungere bedre. Massasje kan også gi bedre kroppsholdning ved å hjelpe spent muskulatur tilbake til en mer balansert posisjon. Korte, spente muskler får tilbake sin elastisitet og bevegelighet. Kroppen til hunden din vil føles mykere og den får økt energi.

 

2 Påvirker yteevnen

Oppløsning av muskelspenninger og økt blodsirkulasjon til hjernen bedrer yteevnen.

 

3 Frigjør lykkehormonet Oxytocin

Undersøkelser viser at massasje frigjør antistresshormonet Oxytocin. Oxytocin har en rekke positive effekter på kroppen. Det roer sinnet, reduserer stress, senker blodtrykket og hever smerteterskelen.

 

4 Pusten

Stram muskulatur i framparten og i bryst-regionen kan gjøre at hunden din ikke puster optimalt fordi den stramme muskulaturen og stramt bindevev hindrer den i å trekke pusten dypt nok. Å få massasje kan derfor bidra til at hunden din puster friere.

 

5 Sirkulasjons- og lymfesystemet

Massasje bedrer sirkulasjonen. Noe som betyr at oksygen og næringsstoffer effektivt når frem til musklene. Lymfesystemet har ingen egen pumpe, slik som hjertet er for blodet og er derfor avhengig av muskelaktivitet for å fungere godt. Dessuten vil den økte sirkulasjonen bidra til at vitale næringsstoffer fraktes til nyrer og lever, som er viktige renseorganer og avfallsstoffer fraktes mer effektivt ut av kroppen.

 

6 Immunforsvaret

Stresshormoner har dårlig innflytelse på immunforsvaret. Undersøkelser viser at nivåene av stresshormonet kortisol synker under massasje og at regelmessig massasje dermed styrker immunforsvaret.

 

7 Forebyggende

Hunder som utsettes for harde fysiske belastninger kan få treningsverk, slitne og stive muskler, kompensasjons-spenninger, osv. Massasje bidrar til at muskulaturen holder seg myk og smidig. Med myke og smidige muskler holder hunden seg smidig og bevegelig gjennom hele livet og det forbedrer dens yteevne under fysisk aktivitet – og ikke minst blir den mindre utsatt for skader ved belastning.

 

8 Rehabilitering

Massasje gjør at hunden rehabiliteres fortere etter skader og operasjoner. Massasje er viktig allerede dag 1 etter operasjon, sammen med ‘stå trening’. Både for smertelindring og for å få i gang kroppens funksjoner. Gjennom hele rehabiliteringsperioden er massasje og stretching en viktig del, sammen med den fysiske opptreningen.

 

9 Kompensatoriske spenninger etter halthet og andre skader

Når hunden halter eller har smerte, så avlaster den det området med å legge belastningspunktet på andre deler av kroppen. Det fører da på sikt til en overbelastning av de involverte muskler. Med massasje vil man kunne unngå at spenninger setter seg i flere deler av kroppen.

 

10 Adferdsproblemer

Spenninger og skader i muskler og skjelett kan føre til at hunden får smerter. De kan da ofte vise aggressivitet, stress eller irritasjon. Massasje gir hunden din mulighet til å ha en harmonisk hverdag.

 

Massasje er med andre ord – Bra for hundens helse ❤

 

Dersom din hund har noen av de ovennevnte indikasjonene for massasje eller du har spørsmål, vennligst ta kontakt med meg på mobil 905 63 235 eller bestill time her.